3ος Αγώνας Κυπέλου ΛΟΥΞ 3/7/2011 - Καλαμάτα

Ολοκληρώθηκε και ο τρίτος αγώνας του κυπέλου ΛΟΥΞ στην πίστα Sant Nikolas στην Καλαμάτα για τον Χρήστο Ασημακόπουλο με την υποστήριξη της MARANELLO HELLAS.


Ολοκληρώθηκε και ο τρίτος αγώνας του κυπέλου ΛΟΥΞ στην πίστα Sant Nikolas στην Καλαμάτα για τον Χρήστο Ασημακόπουλο με την υποστήριξη της MARANELLO HELLAS.

Οι δοκιμές αυτή την φορά ξεκίνησαν από την Παρασκευή σε μια απαιτητική πίστα με μία απίστευτη Κ1 και "εσάκια" που σήκωναν πολλά "G"!! Οι χρόνοι κοντά στο 49" από την πρώτη επαφή με την πίστα μας δημιούργησαν καλή ψυχολογία για την συνέχεια.

Η κύρια μέρα των δοκιμών ήταν το Σάββατο, όπου έγινε και το στρώσιμο του κινητήρα από τον Team Manager Ασημακόπουλο Άγγελο, ο οποίος είχε και την ευθύνη για το στήσιμο του Καρτ με βοηθούς τον Γιάννη Αρσένιο, και τον Γιάννη Γκρίλλα (τους θρυλικούς Γιάννηδες!) Αρωγός στην προσπάθεια μας για άλλη μια φορά ο Κουτσουνάς Διονύσης, αλλά και ο οδηγικά οι συμβουλές του πολύ έμπειρου Τάκη Παπαγιάννη πολύτιμες.
Το γεγονός ότι το καρτ έχει τερματίσει σε όλα τα σκέλη μέχρι σήμερα είναι πραγματικά έργο αυτής της ομάδας. Ο Ασημακόπουλος Χρήστος έκανε το Σάββατο μόνο 2 δοκμαστικά δεκάλεπτα καθώς τα 2 ραγισμένα πλευρά δεν του επέτρεπαν περισσότερη καταπόνηση.

Στα χρονομετρημένα της Κυριακής όλα δούλεψαν ρολόι και παρά το ότι η πίστα γλύστραγε υπερβολικά ο χρόνος κατέβηκε στα 48,5sec και η 4η θέση στο grid ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Στην εκκίνηση του ημιτελικού με όμορφο τρόπο στην Κ1 παίρνει την 3η θέση την οποία κρατάει μέχρι τον 7ο γύρο, ώσπου ένα χτύπημα από πίσω κόλησε τον προφυλακτήρα στην πίσω αριστερή ρόδα με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι 9 γύροι να γίνουν με ένα μόνιμο φρένο πίσω αριστερά, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την 5η θέση τελικά.


Στον τελικό ξεκινώντας από την 5η θέση ακολούθησε τον δυνατό ρυθμό των προπορευόμενων μέχρι τον 10ο γύρο, όπου σε μια προσπάθεια για πλασάρισμα στην 4η θέση στην έξοδο της Κ1, έχασε για λίγο την αγωνιστική γραμμή και η άτσαλη πρόσκρουση στα "κερμπ" είχε σαν αποτέλεσμα την επειδείνωση των πόνων στα πλευρά, με αποτέλεσμα να μειώσει τον ρυθμό για να κρατηθεί στην 5η θέση μέχρι τον τερματισμό.

Στην βαθμολογία της κατηγορίας Masters παρέμεινε στην 3η θέση με 31 βαθμούς με έναν μόλις βαθμό διαφορά πίσω από τον 2ο Τάκη Παπαγιάννη.

Related

Races 260313219949639999

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item